Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΟΥΡΑΝΟΣ - Η δύναμη της διαφοροποίησης

 ΟΥΡΑΝΟΣ
 Η δύναμη  της  διαφοροποίησης
 Ο Ουρανός  θεωρείται  ένας  πραγματικά  πολύπλοκος  πλανήτης .και μόνο από το γεγονός  ότι  διαφοροποιεί  τις ακτινοβολίες ( επιρροές) των άλλων πλανητών , όταν σχηματίζει  κάποια όψη (καλή ή κακή) μαζί τους , είναι αρκετό  για να αντιληφθούμε  τη δυναμική επίδρασή του

.Θα προσπαθήσουμε  λοιπόν, στο παρόν δοκίμιο, να εξερευνήσουμε  αυτή καθαυτή  τη φύση  του πλανήτη , έτσι  ώστε να  κατανοήσουμε  και τη δράση  του  αλλά και το πώς – ανάλογα με τις όψεις  που δημιουργεί  στο γενέθλιο  ωροσκόπιό μας –επηρεάζει  το χαρακτήρα μας .Όλοι λίγο πολύ  όταν αναφερόμαστε  στον Ουρανό,  συνηθίζουμε να λέμε  ότι δημιουργεί  ένα είδος  μαγνητικού πεδίου . Τι ακριβώς όμως , εννοούμε  μ’ αυτό; Η  γνωστή ιδιότητα  του μαγνήτη –το ότι  έλκει διάφορα  μεταλλικά αντικείμενα – καθώς και η μεταφορική  έννοια της  λέξης μαγνητίζω- η ικανότητα δηλαδή του να έλκει  έντονα  κάποιος  τα άτομα που τον περιβάλουν – είναι έννοιες  πολύ γνώριμες σε όλους.

Αυτή ακριβώς είναι  η βασική ιδιότητα του Ουρανού .Μέσω των ακτινοβολιών του  ασκεί μία  μυστηριώδη , ισχυρή  επιβολή  προσέλκυσης και γοητείας.
Αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο Ουρανός  είναι η ανώτερη  οκτάβα του Ερμή , θα καταλάβουμε  ότι αυτό σημαίνει  ότι ο Ουρανός – όπως  και ο Ερμής- ελέγχει  τη διαδικασία του συλλογισμού, της επικοινωνίας , καθώς  και τις άμεσες  ενέργειες  και δραστηριότητες μας .Οι Ουράνιες όμως σκέψεις  και ενέργειες  είναι πιο ξεκάθαρες  από τις Ερμήσιες, γι αυτό  και συχνά  αγγίζουν  τα άκρα , παρόλο  που φαίνονται ( σκέψεις και πράξεις) λιγότερο υποκειμενικές.

            Ο Ερμής σχηματίζει  άμεσα την προσωπικότητα  του ατόμου –το «σκέπτεσθε» και «πράττει ν»-αφού δε βρίσκεται  σε απόσταση  μεγαλύτερη  των 45οαπο τον Ήλιο, με αποτέλεσμα  να λειτουργεί  σε απόλυτα  προσωπικό  επίπεδο. Με άλλα λόγια, Οι Ερμήσιες σκέψεις  και πράξεις  συνδέονται  άμεσα  με τη  βασική  (Ηλιακή ) κατεύθυνση  της ζωής , γι αυτό  και μερικές φορές  είναι εγωκεντρικές .
            Ο Ουρανός  πάλι,  απέχει  σχεδόν  δύο δισεκατομμύρια  μίλια  από τον Ήλιο – κι έτσι μένει  ανέπαφος  και ανεξάρτητος  από την ηλιακή επιρροή. Από αυτήν τη θέση , επιτηρεί τα πάντα- ενώ οι άλλοι πλανήτες  επηρεάζονται  σε μεγάλο βαθμό από τον ήλιο .Γι αυτό και οι ουράνιες σκέψεις  θεωρούνται  αντικειμενικές, δίκαιες  και ρεαλιστικές, ακριβώς επειδή  δεν επηρεάζονται από τον «υποκειμενισμό» του Ήλιου .Βλέποντάς τον λοιπόν  ,από αυτή την σκοπιά  διαπιστώνουμε  ότι  διέπει  τις νεωτεριστικές  και προοδευτικές  ιδέες και σκέψεις .Έτσι αναμφίβολα, αυτό το χαρακτηριστικό  του Ουρανού – ότι δηλαδή  κοιτάζει πίσω στο παρελθόν  και μετά επιλέγει το  καλύτερο για τoυ μέλλον –πράγμα που δε συμβαίνει  με τους άλλους πλανήτες – τον κάνει  ιδιαίτερα  ενδιαφέροντα.
Είναι αυτός που βλέπει , κρίνει,  επιλέγει  και μεταφέρει  στο παρόν και στο μέλλον  τα καλά στοιχεία του παρελθόντος  προσαρμόζοντάς τα  στη δεδομένη  εποχή .Ουράνια στοιχεία θεωρούνται επίσης  το έντονο ενδιαφέρον  για  πράγματα της σύγχρονης τεχνολογίας  τον αρχαίο πολιτισμό, καθώς και τα θέματα  επιστημονικής φαντασίας  και τα διαστημικά ταξίδια.
Κατά γενική ομολογία , η ρουτίνα καθηλώνει  την πρόοδο και τη διάθεση γι ανάπτυξη , παρόλα αυτά  μία και μόνο Ουράνια παρέμβαση  είναι ικανή να «σπάσει τη μονοτονία  επιφέροντας  ριζοσπαστικές  αλλαγές και προωθώντας  την αναπτυξιακή  πορεία του ατόμου .Αυτή άλλωστε   είναι η ειδικότητα του Ουρανού οι αλλαγές και η πρόοδος.
Με τον Ουρανό  δεν υποψιάζεσαι  και δε διαισθάνεσαι  τίποτα, δε μπορείς  να είσαι σίγουρος  για τίποτα , διότι δεν  ξέρεις  τι σου ξημερώνει αύριο.
Μπορεί ξαφνικά  να δεις τη ζωή σου  να διαλύεται .Με αυτόν τον τρόπο ο Ουρανός  προσπαθεί  να σε κάνει  να κινείσαι  διαρκώς  ώστε να διαβαίνεις  άφοβα  το μονοπάτι  της ζωής  πέρα από τη στατικοποίηση  και την ανία.

Οι 12 προφητείες του σύμπαντος κόσμου
Θα ήταν λάθος  όμως  να συμπεριληφθεί ο Ουρανός  στην κατηγορία  των πλανητών της αναγέννησης  όπως ο Πλούτωνας 
Ο Ουρανός  είναι «το κουτί της Πανδώρας» και θα καταφέρετε να ανακαλύψετε  την προσωπικότητά σας μέσω αυτού   μόνο όταν κατανοήσετε  τη σχέση του ( τις όψεις που σχηματίζει) με τους υπόλοιπους  γενέθλιους  πλανήτες σας.
Τι είναι όμως αυτό που σας κάνει  να ξεχωρίζετε  και να είστε  διαφορετικοί από τους άλλους; Όπως  προαναφέρθηκε  ο Ουρανός  διαφοροποιεί  την επίδραση  κάθε πλανήτη  όταν σχηματίζει όψη  μαζί του.   Ως προς αυτό μπορείτε να έχετε  δύο σημαντικά βοηθήματα μέσα από τα βιβλία:   « οι πλανητικές Διελεύσεις»  και από τις « Προφητείες  4ος  τόμος»  
        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου