Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ

;exoyn

OI ANAZHTHΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΠΕΙΡΝΤ
Ι ΣΠΑΛΤΙΝΚΓ
( ΜΕΡΟΣ 3ο )

Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ  ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ


Η ερευνητική ομάδα  γνωρίζει  δύο Δασκάλους …τον Tζασε  και τον Νέπροου , οι οποίοι θα τους βοηθήσουν  στην περιπλάνησή τους .Στο μεταξύ  ο Αιμίλιος  έχει ξεκινήσει τη διδασκαλία του. Αναφέρεται στα «θαύματα» που μπορεί να  δημιουργήσει .Λέγοντας ότι όλα αυτά μπορεί να τα κάνει ο καθένας , αρκεί να έχει την αγάπη του Χριστού  μέσα του ……

                                              
Η  ΗΛΙΚΙΑ

Επειδή  οι αντιδράσεις  ζωής του  φυτού  και του ανθρώπου  είναι ίδιες , ο άνθρωπος  μπορεί σίγουρα  να ωφεληθεί  από την εμπειρία  του φυτού .Όπως τα φύλλα και τα κλαδιά της γηραιότερης  συκιάς  είναι το ίδιο  νέα  όσο και ο σπόρος  από τον οποίο προήλθε , οι ομάδες  κυττάρων  στον άνθρωπο  που σχηματίζουν  το σώμα του  δε χρειάζεται  να χάνουν τη ζωτικότητά τους  και να πεθαίνουν , αλλά μπορούν  να παραμένουν  νέες και ακμαίες σαν το ωάριο  ή το ίδιο το ξεχωριστό  κύτταρο .Η ινδική συκιά , πάντα σύμβολο  της αιώνιας ζωής δεν πεθαίνει εκτός εξαιτίας κάποιου  ατυχήματος .Κανένας  φυσικός νόμος  φθοράς , καμία λειτουργία  γήρατος  δε φαίνεται  να υπάρχει  μέσα στη συκιά  που να  επηρεάζει  επιζήμια  τη ζωτική  ενέργεια  των κυττάρων της .Το  ίδιο  ισχύει  και για τη θεία  ανθρώπινη  μορφή.

Δεν υπάρχει  φυσικός νόμος  θανάτου ή παρακμής  για τον άνθρωπο, εκτός  από κάποιο ατύχημα. Δεν υπάρχει  αναπόφευκτη  λειτουργία  γήρατος  μέσα στο σώμα  ή στις ομάδες  κυττάρων –τίποτα  που να  παραλύει σταδιακά  το άτομο .
Ο θάνατος λοιπόν είναι ένα ατύχημα που μπορεί να αποφευχθεί .
Η ασθένεια  είναι πάνω   απ΄όλα  απουσία  σθένους , ή Santi – γλυκιά, χαρούμενη γαλήνη  του πνεύματος  που αντανακλάται  από το νου στο σώμα .
Η γεροντική  φθορά, που είναι η  συνηθισμένη εμπειρία του ανθρώπου , δεν είναι  παρά μία  έκφραση  που καλύπτει  την άγνοια  της αιτίας  και ορισμένες άρρωστες  συνθήκες  του μυαλού  και του σώματος .
Ακόμα και τα ατυχήματα  μπορούν  να προληφθούν  με την κατάλληλη  νοητική συμπεριφορά.Και  κατά τους  Σίντα»: Ο τόνος  του σώματος  μπορεί να είναι τόσο καλά διατηρημένος  ώστε να μπορεί  να αντισταθεί φυσιολογικά σε  μεταδοτικές  και άλλες ασθένειες, όπως  η γρίπη  και η πανούκλα. Οι Σίντα  μπορούν  να καταπιούν  μικρόβια  και να μην αρρωστήσουν  ποτέ .

Nα θυμάστε  ότι η νεότητα  είναι σπόρος  της αγάπης του θεού  που είναι φυτεμένος  στη θεϊκή  ανθρώπινη  μορφή .Η  νεότητα  είναι η  θεία φύση  μέσα στον άνθρωπο .Είναι  η πνευματική ζωή –η όμορφη ζωή .Είναι  μόνο ζωή  που ζει και αγαπά –η μοναδική αιώνια ζωή  Η ηλικία δεν είναι πνευματική ,είναι θνητή , άσχημη , μη πραγματική .Σκέψεις  πόνου , φόβου  και θλίψης  δημιουργούν  την ασχήμια  που ονομάζεται  μεγάλη ηλικία .Χαρούμενες σκέψεις , σκέψεις αγάπης  γεννούν την ομορφιά  που λέγεται νιότη .Η ηλικία είναι το όστρακο που μέσα του  βρίσκεται  το πετράδι  της πραγματικότητας –το κόσμημα της νιότης.

Προσπαθήστε να αποκτήσετε  τη συνείδηση της παιδικής ηλικίας .
Πριν κοιμηθείτε  πείτε στη συνείδησή σας «Τώρα συνειδητοποιώ  ότι υπάρχει μέσα μου  ένα πνευματικό  χαρούμενο σώμα , για πάντα νεανικό , για πάντα όμορφο .Έχω όμορφο δημιουργικό μυαλό , όμορφα μάτια,  μύτη ,  στόμα , δέρμα – το  σώμα του θεϊκού παιδιού , το οποίο είναι το τέλειο». Επαναλάβατε το  κάθε βράδυ, όταν πέφτετε για ύπνο .
Όταν ξυπνάτε το πρωί  πείτε δυνατά  στον εαυτό σας .Αγαπητέ (η)( το όνομά σας ) υπάρχει μέσα σου ένας θείος αλχημιστής .Με αυτές τις δηλώσεις  συντελείται μία μεταμόρφωση  στη διάρκεια της νύχτας  και μία αποκάλυψη  από μέσα  έχει διαποτίσει  αυτόν τον πνευματικό ναό (το σώμα).

Μάθετε να  χαμογελάτε  με τον γλυκό τρόπο του παιδιού .Ένα  χαμόγελο  από  την ψυχή  είναι πνευματική χαλάρωση .
Είναι καλό να λέμε : Κάνω  μία ευγενική  σκέψη  για όλο τον κόσμο .Μακάρι  να είναι ευλογημένος  και ευτυχισμένος όλος ο κόσμος

Πριν ξεκινήσετε  τη δουλειά της ημέρας  πείτε : Μέσα μου υπάρχει μία τέλεια μορφή – η Θεία μορφή. Τώρα είμαι όλα  όσα   επιθυμώ να είμαι .Είμαι ένα θείο παιδί , όλες οι ανάγκες μου  είναι ικανοποιημένες  για τώρα και για πάντα…..

Και ο ομιλητής δάσκαλος  συνεχίζει: «αντιλαμβάνεστε ότι επικαλούμαι  τη διδασκαλία  των Σίντα.  Είναι  οι παλαιότεροι  γνωστοί δάσκαλοι  και η διδασκαλία τους  προηγείται της ιστορίας κατά χιλιάδες  χρόνια. Δίδασκαν τον κόσμο  και έδειχναν τον καλύτερο τρόπο ζωής  πριν ακόμα  μάθει ο άνθρωπος  τις απλές τεχνικές  του .Από τη δική τους διδασκαλία  εξαπλώθηκε το σύστημα των νομοθετών . Σύντομα  όμως αυτοί οι νομοθέτες  ξέχασαν  ότι ήταν  ο Θεός που  εκφραζόταν  από μέσα τους. Έτσι  πιστεύοντας  ότι  όλα ξεκινούσαν από τις  προσωπικές ιδέες τους  γέννησαν  τις μεγάλες  διαφορές  στην πίστη  και στον τρόπο των σκέψεων τους   .Αυτή είναι  η έννοια που δίνουμε και  στον Πύργο της Βαβέλ.
 Οι Σίντα  έχουν διατηρήσει  στο πέρασμα των αιώνων  τις πραγματικά εμπνευσμένες  μεθόδους  του Θεού π ου εκφράζονται  μέσα από την ανθρωπότητα  και μέσα από ολόκληρη τη δημιουργία Του αναγνωρίζοντας  ότι ο Θεός είναι Όλα και ότι  είναι ο Θεός  που αποκαλύπτεται  μέσα  απ΄όλα[U1]   .Δεν παρέκκλιναν  ποτέ από αυτή τη διδασκαλία και  έτσι   διατήρησαν  τη μεγάλη  θεμελιώδη Αλήθεια.

( συνεχίζεται)







 [U1]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου